Kapuśniak.doc

(20 KB) Pobierz

KAPUŚNIAK

 

Ø     50 dag kiszonej kapusty

Ø     20 dag wołowiny

Ø     10 dag wędzonego boczku

Ø     2 suszone grzyby

Ø     5 dag słoniny

Ø     2 łyżki mąki

Ø     1 cebula

Ø     1-2 ząbki czosnku

Ø     listek laurowy , sól , pieprz

 

             Z mięsa ugotować wywar , dodając przyprawy i grzybki , gotować min.1h , mięso pokroić w kostkę , kapustę odcisnąć zalać gorącym wywarem , gotować do miękkości .

Boczek drobno pokroić , posiekać cebulę i czosnek , zrumienić , dodać mąkę , zrobić zasmażkę i rozprowadzić ją kilkoma łyżkami przegotowanej zimnej wody , wlać do zupy , zagotować , wrzucić pokrojone mięso .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin