Cebulowa2.doc

(24 KB) Pobierz

Składniki:

- 1 1 kg cebuli (posiekana w półplasterki)
- 1 kostki masła
- 1 l wody
- szklanka białego wytrawnego wina
- sól, pieprz
- 10 dag startego żółtego sera
- 4 pszenne grzanki
- szczypta gałki muszkatołowej


Plan działania:

- Rozpuścić w garnku masło, dodać do niego cebulę. Cebulę należy zeszklić (trochę bardziej niż zeszklić, nieco poddusić). Do podduszonej cebuli należy dodać wody, białego wina, soli i gałki muszkatołowej. Zawartość powinna się gotować godzinę na małym ogniu.
-
- Pieczywo należy podsmażyć na maśle tak aby powstały grzanki.
-
- Zupę podajemy w talerzu z grzanką posypaną serem, można to jeszcze zapiec.
-
- SMACZNEGO!!!!!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin