Wołowina w piwie.doc

(24 KB) Pobierz

WOLOWINA W PIWIE

 

·         Wołowina

·         Olej

·         Masło

·         Cebula ( dużo )

·         Piwo typu Lech

·         Chleb

·         Musztarda

·         Sól , pieprz , cukier

 

 

Wołowinę pokroi na plastry i obsmażyć na ostrym ogniu , wyjąć z tłuszczu i do gara , na patelnię z olejem wrzucić masło i zeszklić cebulę , potem do gara , znowu masło na patelnię , dodać 2 łyżeczki mąki , dokładnie rozprowadzić , dodać piwo cały czas mieszać coby nie było grudek , dodać trochę cukru , soli , pieprzu i zagotować , następnie do gara i dusić ok. 2 godz.

Kromki chleba posmarować musztardą ułożyć na talerzu i nałożyć wołowinę z sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin