Kotlet wieprzowy z porami.doc

(20 KB) Pobierz

KOTLET WIEPRZOWY Z PORAMI

 

·        4 kotlety wieprzowe ( 15 dag każdy )

·        75 dag ziemniaków

·        3 pory

·        1 średnia cebula

·        ¼ litra śmietany kremówki

·        4 łyżki oleju

·        4 dag żółtego sera

·        sól , pieprz

 

                Ziemniaki gotować w osolonej wodzie ok. 20 min.   cebulę pokroić w drobną kostkę ser zetrzeć na tarce  pory pokroić w plasterki . Cebulę i pory smażyć przez 5 min. polać śmietaną i dusić jeszcze 5 min na średnim ogniu doprawić solą i pieprzem . Kotlety natrzeć pieprzem i smażyć po 5 min. na  gorącym tłuszczu z każdej strony posypać solą , pory posypać żółtym serem .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin