Ryż na słodko-kwaśno.doc

(20 KB) Pobierz

RYŻ NA SŁODKO-KWAŚNO

 

·        25 dag ryżu

·        2 średnie marchewki

·        2 średnie pory

·        1 cebula

·        10 dag rodzynek

·        10 dag orzeszków ziemnych

·        2 szklanki rosołu instant

·        2 łyżki masła

·        sól , pieprz , mielony imbir

 

                Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle , dodać ryż smażyć przez minutę zalać rosołem , gotować na słabym ogniu pod przykryciem około 20 min.  Marchew i pory pokroić w cienkie sztyfty , marchew dodać do ryżu po 10 min.gotowania , pory po 15 min. Rodzynki wymieszać z orzeszkami wsypać do ugotowanego ryżu , doprawić do smaku solą , pieprzem i imbirem .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin