Kurczak po koreańsku.doc

(21 KB) Pobierz
- 40 dag filetów z kurczaka

KURCZAK PO KOREAŃSKU

 

- 40 dag filetów z kurczaka

- 40 dag porów

- 2 czerwone strączki chili

- 2 łyżki oleju

- 200 g śmietany kremówki

- 1 puszka moreli (425ml)

- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

- 2 łyżki soku z cytryny

- sól , słodka papryka w proszku

 

 

    Filety pokroić na małe kawałki , pory w plastry , jeden strączek

chili posiekać . Podsmażyć mięso dodać posiekaną chili krótko smażyć,

doprawić solą i papryką dodać pory i krótko smażyć , dodać 1/4 l wody

i śmietanę gotować na dużym ogniu około 5 min.

Morele osączyć zebrać sok , owoce pokroić w krążki , mąkę rozrobić z

odrobiną wody dodać na patelnię , zagotować .

Wszystko jeszcze raz posolić i doprawić do smaku sokiem z moreli i

cytryny.Podawać z plasterkami cytryny i posiekaną chili.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin