kaszczak ciasto.doc

(1 KB) Pobierz

Masa:

1 litr mleka

25 dag margaryny Kasia

6 łyżek cukru

10 łyżek kaszy manny

10 dag wiórków kokosowych

Ponadto:

ok. 30 dag herbatników

polewa czekoladowa

wiórki kokosowe

«

1 2 3 4 5 6 7 8

»

Pokaż duże

Sposób wykonania:

 

Do dużego garnka wlać mleko, włożyć margarynę i dodać cukier. To wszystko zagotować. Następnie do gotującej się masy wsypać kaszę mannę i wiórki kokosowe. Chwilkę pogotować, aż masa zgęstnieje.

 

Na dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) rozłożyć herbatniki i wylać gorącą masę. Na górę ponownie rozłożyć warstwę herbatników. Gdy masa ostygnie, ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.

 

Smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin