Polędwiczka Kazika.pdf
(
474 KB
)
Pobierz
348205684 UNPDF
Polędwiczka Kazika
Na kilogram polędwiczek:
1. 2 łyżeczki pektooli,
2. 2 łyżeczki cukru,
3. 1 łyżeczka przyprawy 'pięd maków',
4. 1oo ml. ciemnego ou ojowego/dobrej jakoci/
Wykonanie:
Polędwiczki bardzo dokładnie oczycid z błon i reztek tłuzczu,
natrzed cukrem wymiezanym z pektoola, włożyd do lodówki na 12 godzin.
Natrzed oem ojowym i przyprawą pięd maków. Suzyd 2 godz. w chłodnym i przewiewnym
miejcu. Wędzid 180 min. w temp.40 t.C. Powieid w uchym przewiewnym miejscu na 12 godzin.
Ponownie
wędzid 120 min.w temp 40 t.C. Suzyd 5-7 dni w uchym, chłodnym i przewiewnym miejcu.
Dobra do konumpcji jet już natępnego dnia po drugim wędzeniu, lecz nabiera charakteru w miarę
upływu czau.
Autor: Kruszynka
Plik z chomika:
drejk007
Inne pliki z tego folderu:
Boczek litewski.pdf
(139 KB)
Boczek wędzony gotowany.pdf
(148 KB)
Boczek wędzony z pieprzem.pdf
(204 KB)
Boczek ziołowy.pdf
(142 KB)
BOCZKI WĘDZONE URODZINOWE.pdf
(270 KB)
Inne foldery tego chomika:
Kulinaria
kursik
MINI VADEMECUM WYROBU KIEŁBAS
ozdabianie potraw
PIĘKNIE ZŁOŻONE SERWETKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin