Własnej roboty Snickers.pdf

(292 KB) Pobierz
132243275 UNPDF
Własnej roboty Snickers
Porcja: 791 kcal
Przygotowanie: 60 minut
Na 12 porcji
Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
2 jajka
100 g masła
2 łyżki miodu
łyżeczka sody
szklanka cukru
Warstwa orzechowa:
100 g masła
2 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru
300 g posiekanych orzechów włoskich
Krem:
1,2 l mleka
3/4 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1,5 łyżki mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
200 g masła
132243275.016.png 132243275.017.png 132243275.018.png 132243275.019.png 132243275.001.png 132243275.002.png 132243275.003.png 132243275.004.png 132243275.005.png 132243275.006.png 132243275.007.png 132243275.008.png 132243275.009.png 132243275.010.png 132243275.011.png 132243275.012.png 132243275.013.png
Polewa:
tabliczka czekolady mlecznej
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na pół. Jedną połową wylepić formę. Piec 15 minut w
180°C. Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Dodać orzechy. Chwilę podgrzewać. Resztą
ciasta wylepić drugą formę. Rozsmarować na nim warstwę orzechową. Piec ok. 15 minut w
200°C. Wystudzić. Połowę mleka na krem podgrzać. Do drugiej części mleka dodać cukier,
cukry waniliowe i obie mąki. Wymieszać. Połączyć z gorącym mlekiem, podgrzewać, aż
masa zgęstnieje. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzoną masę. Krem nałożyć na ciasto
bez orzechów i przykryć tym z orzechami (orzechami do dołu). Czekolady na polewę
rozpuścić. Polać ciasto. Zostawić do zastygnięcia.
132243275.014.png 132243275.015.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin