Racuszki z jabłkami.doc

(32 KB) Pobierz
Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Czytaj więcej »

 

Racuszki z jabłkami i lekką nutą cynamonu. Kolejny smak mojego dzieciństwa zaakceptowany z powodzeniem przez "nowe pokolenie". Łatwe i szybkie do przyrządzenia. Super na upalne dni np. jako lekkie drugie danie.


Składniki:

·         maślanka 500 ml

·         0,5 kg mąki

·         2 jajka

·         2 łyżeczki sody

·         3 łyżki cukru

·         pół opakowania cukru wanilinowego

·         pół łyżeczki cynamonu (fanom cynamonu zalecam zwiększenie ilości przyprawy)

·         2 jabłka

·         olej do smażenia

·         cukier puder do posypania


Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Pozostałe składniki zmiksować i do przygotowanego ciasta wrzucić kawałki jabłek. Smażyć na złoto i lekko ostudzone posypywać cukrem pudrem. Nie myśleć o kaloriach....:)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin