torcik ferrero rocher.doc

(25 KB) Pobierz
torcik ferrero rocher

torcik ferrero rocher

ciasto:

5 jajek
6 łyżek cukru
20 dkg mielonych orzechów laskowych
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki pszennej
2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia


Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30-35 minut- do suchego patyczka.

masa:

1 kostka masła
2 czekolady gorzkie
5 kopiastych łyżek nutelli
4 wafelki orzechowe „Góralki”- koniecznie orzechowe


Czekoladę rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z masłem oraz nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wykładamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem i wykładamy resztę masy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin