ciasto:5 jajek6 łyżek cukru20 dkg mielonych orzechów laskowych2 łyżki kakao2 łyżki mąki pszennej2 płaska łyżeczki proszku do pieczeniaJajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30-35 minut- do suchego patyczka.masa:1 kostka masła2 czekolady gorzkie5 kopiastych łyżek nutelli4 wafelki orzechowe „Góralki”- koniecznie orzechoweCzekoladę rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z masłem oraz nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wykładamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem i wykładamy resztę masy.
inka40