Cielęcina z rozmarynem.doc

(219 KB) Pobierz
Cielęcina z rozmarynem

Cielęcina z rozmarynem

składniki

·         1 i 1/2 kg cielęcina udziec

·         2 łyżki rozmarynu

·         4 ząbki czosnku

·         150 ml białego wytrawnego wina

·         6 łyżek oliwy z oliwek

·         sól biała

·         pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Mięso natrzeć solą i pieprzem.

2.     Mięso naciąć i w nacięcia wsadzić pokrojony czosnek i rozmaryn.

3.     Mięso ułożyć w brytfannie i polać oliwą.

4.     Piec w 220 C, około 20 minut.

5.     Odwrócić mięso, polać winem i w temperaturze 180 C, piec 50 minut.

6.     Polewać wytworzonym sosem w trakcie pieczenia.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin