Cygan Składniki: CIASTO 15 dag masła 25 dag cukru pudru 6 żółtek 10 dag miodu płynnego 30 dag zmielonego maku 5 dag kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki mški ziemniaczanej MASA BUDYNIOWA 1 l mleka cukier do smaku cukier waniliowy 3 łyżki mški ziemniaczanej 3 łyżki mški pszennej 25 dag masła PRZEŁOŻENIE PLACKA 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki Wykonanie: CIASTO 1. Utrzeć masło, cukier i żółtka 2. Dodać miód, zmielony mak i ucierać około 30 min. 3. Dodać kakao, sodę, cynamon, mškę ziemniaczanš i dokładnie wymieszać 4. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać 5. Piec w temp. 180oC ok. 1 godz. i przekroić na 2 częci lub upiec 2 placki MASA BUDYNIOWA 1. Częć mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mškš pszennš i ziemniaczanš 2. Resztę mleka zagotować z cukrem. 3. Wlać rozrobionš mškę i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia 4. Masło utrzeć i dodawać ostudzony budyń, ucierajšc PRZEŁOŻENIE PLACKA Placek - masa - paski galaretki pomiędzy biszkoptami - masa - placek - polewa. Życzymy smacznego! Przepis pochodzi z ksišżki: 103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI ť Polecamy bestsellery Siostry
myszka949