Pierogi z nadzieniem ziemniaczano-cebulowym.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

• 80 dag mąki

 

• 1 jajo

 

• 2 łyzki oleju

 

• woda, sól

 

• 1 kg ziemniaków

 

• 0,5 kg cebuli

 

Etapy przygotowania

 

1. Z mąki, jajka oleju wody i soli zagniatmy ciasto na pierogi. nastepnie rozwałkowujemy i wycinamy krążki.

 

2. Cebulę kroimy w kostke i podsmażamy na patelni. Ziemniaki gotujemy i przepuszczamy przez maszynke do mielenia. Do ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę i dokładnie wszystko mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na wycięte krążki ciasta i lepimy pierogi.

 

3. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy do miękkości. Gotowe pierogi polewamy tłuszczem

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin