Mokry sernik z kokosem.doc

(90 KB) Pobierz

Mokry sernik z kokosem

rozpływa się w ustach 

http://gotowanie.onet.pl/0

Pieczenie: 1.20
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: łatwe
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0
Ciasto:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

30dkg mąki, 15dkg cukru, 15dkg margaryny palmy,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko, 1 żółtko, 1łyżeczka proszku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Masa serowa:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 kg sera zmielonego dwa razy, 35dkg cukru, 2 jajka, 3 żółtka,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół szklanki oliwy, 1 paczka cukru waniliowego, 2szklanki mleka,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 budynie waniliowe, skórka pomarańczowa, 100gr rodzynek, kokos

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Składniki na ciasto zagnieść. Wysmarowć blaszkę (lub tortownice o srednicy 28cm) tłuszczem i wysypać bułka tartą. Wylepić ciasto na blache. Nagrzać piekarnik do 170 stopni.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Masa serowa: cukier, jajka, zółtka i cukier waniliowy ubić mikserem. Dodać oliwe zamieszać. Do masy dodawać stopniowo przemielony ser i dalej ubjać. Budynie wymieszać z 2 szklankami mleka i powoli wlewać do masy serwej. Całość mieszać łyżką ponieważ masa jest dość żadka. Wsypać rodzynki i 2 łyzki skórki z pomarańczy. Wylać na ciasto.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec całą godzine nie zaglądając do piekarnika!! Cztery białka które nam zostały ubić, wsypać 4 łyżki cukru, dalej ubijać aż cukier sie rozpuści. Wsypać 10dkg kokosu lekko zamieszać. Po godzinie pieczenia sernika wyjąć i posmarować go pianą z kokosem. I jeszcze raz wstawić na 15 minut skracjąc temperature pieczenia do 160 stopni.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ciasto jest bardzo smaczne i mokre. Pieke go zawsze na wielkie okazje. Robi furore u moich znajomych. Polecam wszystkim i życze smacznego! Soniusia:)

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/a552d25e06960d41d85d3a3297109bca,5,12.jpg
fot.: Soniusia
http://gotowanie.onet.pl/0 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin