Śledź w majonezie po libańsku.rtf

(6 KB) Pobierz
ŒledŸ w majonezie po libañsku

Śledź w majonezie po libańsku

 

Składniki:

5 solonych śledzi

1 l mleka

Majonez dekoracyjny WINIARY

cebula

2 ząbki czosnku

po łce posiekanych liści selera naciowego, natki pietruszki i listków estragonu

1/4 łeczki ostrej papryki mielonej

szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu

l

2 łki soku z cytryny

fasolka z puszki

 

Śledzie oczyść, ściągnij z nich skó, odrzućci, pokrój i odłóż osobno mlecz. Kawałki śledzia poukładaj w kamiennym naczyniu, zalej na kilka godzin mlekiem, wstaw do lodówki lub w inne chłodne miejsce.

 

Posiekane cebulę i czosnek dodaj do mlecza, wymieszaj go z sokiem cytrynowym, zieleniną, fasolą i wszystkimi przyprawami, na końcu dodaj majonez. Sosem tym zalej wyte z mleka, osuszone czystą ściereczką i ułone na półmisku śledzie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin