Tarta z indykiem.doc

(39 KB) Pobierz
Tarta z indykiem

Tarta z indykiem

ciasto:

20 dag mąki

10 dag masła

łyżeczka soli


nadzienie:

1/2 kg piersi indyka

2 cebule

2 ząbki czosnku

20 dag pieczarek

2 łyżki oleju

łyżka curry

250 ml śmietany

3 jajka

sól, pieprz

 

Etapy przygotowania

 

1.Ciasto: mąkę zagnieść z masłem, solą i 3 łyżkami wody. Owinąć w folię, włożyć na 30 minut do lodówki. Okrągłą formę o średnicy 32 cm natłuścić, włożyć rozwałkowane ciasto, piec 15 minut w temp. 200 stopni C.

2.Nadzienie: indyka pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Mięso, pieczarki, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Wlać śmietanę roztrzepaną z jajkami i curry, wymieszać, przyprawić.

3.Farsz nałożyć na ciasto, piec 45 minut w temp. 200 stopni C. Posypać krążkami pora.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin