ZAWIJANE KOTLETY Z SEREM I SZYNKĄ.doc

(139 KB) Pobierz
ZAWIJANE KOTLETY Z SEREM I SZYNKĄ

ZAWIJANE KOTLETY Z SEREM I SZYNKĄ

PYCHOTKA!!!!! 

 

4 plastry schabu (grubość ok. 1 cm)

4 plastry szynki

ok. 15 dag sera mozarella

ok. 15 dag sera gouda

sól, pieprz

1 jajko

bułka tarta

mąka

olej do smażenia

 

1.Schab bardzo mocno rozbić. Najlepiej na desce położyć folię, na to plaster schabu i przykryć folią. Zapobiega to ewentualnemu uszkodzeniu mięsa przy rozbijaniu. Ma być cieniutkie jak mgiełka.

2.Rozbite plastry posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na każdym położyć plaster szynki tak by jej brzegi nie wystawały poza schab.

3.Na środek każdego plastra schabu z szynką położyć starte i wymieszane sery. Podałam że ma być ok. 30 dag (to zależy od wielkości plastrów schabu. Dobrze jest jak sera jest dużo.4.Każdy z plastrów złożyć w kwadraty (najpierw boki do środka, a potem góra i dół.

5.Układać składaniem do spodu.

6.Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.

7.Usmażyć na złoto (powoli na małym ogniu by ser zdążył się rozpuścić). To jest pyszne!!!!!! SMACZNEGO!!!!!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin