PYCHOTKA!!!!!
•4 plastry schabu (grubość ok. 1 cm)
•4 plastry szynki
•ok. 15 dag sera mozarella
•ok. 15 dag sera gouda
•sól, pieprz
•1 jajko
•bułka tarta
•mąka
•olej do smażenia
1.Schab bardzo mocno rozbić. Najlepiej na desce położyć folię, na to plaster schabu i przykryć folią. Zapobiega to ewentualnemu uszkodzeniu mięsa przy rozbijaniu. Ma być cieniutkie jak mgiełka.
2.Rozbite plastry posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na każdym położyć plaster szynki tak by jej brzegi nie wystawały poza schab.
3.Na środek każdego plastra schabu z szynką położyć starte i wymieszane sery. Podałam że ma być ok. 30 dag (to zależy od wielkości plastrów schabu. Dobrze jest jak sera jest dużo.4.Każdy z plastrów złożyć w kwadraty (najpierw boki do środka, a potem góra i dół.
5.Układać składaniem do spodu.
6.Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
7.Usmażyć na złoto (powoli na małym ogniu by ser zdążył się rozpuścić). To jest pyszne!!!!!! SMACZNEGO!!!!!
basik-54