Pulpety w sosie pomidorowymTekst i foto: Uncle Ben's Data publikacji: 10-06-2006
Porcje: 2-3 Koszt: ? zł Trudność: prosty Czas: 30 min. Kaloryczność: ?
Składniki:- 400g mielonego mięsa,- 100g wędzonego boczku,- 1 posiekana cebula,- 400g sosu Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese,- 100g oliwek pokrojonych w plasterki,- 1 jajko,- bułka namoczona w wodzie, odciśnięta,- musztarda,- posiekana natka pietruszki (opcjonalnie). Jak przyrządzić?1) Wyrobić mięso, bułkę, jajko, 1-2 łyżki musztardy na jednolitą masę.2) Uformować pulpety, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.3) Cebulę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać boczek, smażyć przez 2-3 minuty.4) Dodać sos Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese i doprowadzić do gotowania.5) Dodać oliwki i pulpety, gotować na małym ogniu przez 10-15 min. Jak podawać?Podawać na ciepło z pieczywem lub makaronem posypane natką pietruszki.
kamsmig