Pasztet drobiowy z grzybami.rtf

(6 KB) Pobierz
Pasztet drobiowy z grzybami

Pasztet drobiowy z grzybami

 

Składniki:

50 dag mięsa kurczaka

1 kg świeżych grzybów (mogą być pieczarki)

mała cebula

2 jaja

2 szklanki śmietany 36-proc.

5 łek winiaku

2 łki natki pietruszki

łka masła

sok z cytryny

l

pieprz

 

Mięso umyj, osącz, pokrój na kawałki, następnie zmiksuj ze śmietaną, jajkami i winiakiem. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Grzyby oczyść i opłucz. Po osączeniu pokrój na cienkie plasterki i obsmaż wraz z cebulą na maśle. Pod koniec smażenia dodaj natkę pietruszki i sok z cytryny. Teraz ostudź i wymieszaj z masą mięsną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  

 

Formę do pasztetów wyłóż folią do pieczenia, wyłóż masę, wyrównaj powierzchnię i piecz 1,5 godziny w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin