· 2 kotlety schabowe
· plaster imbiru
· sos sojowy łyżeczka
· łyżeczka przyprawy 5 smaków
· ziarenka smaku
· mini kostka czosnek
· mini kostka pieprz kolorowy
· 1/3 papryki
· kilka różyczek brokułu
· garść ugotowanej fasolki szparagowej żółtej
· sos do kuchni chińskiej knorra
· ryż biały ugotowany
· 4 liście sałaty masłowej
· 4 liście sałaty rzymskiej
· sos paprykowo-ziołowy
1. Mięso pokroić w cienkie plasterki i doprawiamy imbirem, sosem sojowym,5 smakami i ziarenkami. Dobrze obsmażamy na oleju i dodajemy obie mini kostki.
2. lekko obgotowujemy brokuły i dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w kosteczkę a fasolkę na mniejsze kawałki
3. sos przygotowujemy wg. Instrukcji na opakowaniu dodajemy do niego mięso i warzywa.
4. sałaty kroimy w paseczki i polewamy sosem paprykowo-ziołowym.
5. na talerzu układamy ryż i układamy mięso z sosem .Osobno podajemy sałaty.
Cesiooo