SZNYCLE DUSZONE
Z WARZYWAMI
SKŁ:
· 60 dag karkówki
· 1 cebula
· 2 łyżki mąki
· Olej
· 3-4 średnie pomidory
· 1 mała czerwona papryka
· 1 łyżka masła
· ½ puszki kukurydzy
· 1 ząbek czosnku
· 100ml śmietany
· Sól, pieprz, Vegeta
Mięso pokroić na plastry i rozpić lekko tłuczkiem. Oprószyć przyprawami i odstawić by się „przegryzły”. Obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Wyjąć z patelni mięso. Cebulę posiekać i zeszklić na masełku + sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, paprykę, kukurydzę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przysmażyć, co chwilę mieszając. Do tego włożyć wcześniej przysmażone sznycle i dusić jeszcze razem przez 10-15 minut. Zaprawić śmietaną, zagotować i ewentualnie doprawić.
SMACZEGO!! J
Cesiooo