Kasza jaglana z cynamonem.rtf

(5 KB) Pobierz
Kasza jaglana z cynamonem

Kasza jaglana z cynamonem

 

Składniki na 8 porcji:

40 dag kaszy jaglanej

litr mleka

pół szklanki cukru 

łka mielonego cynamonu

10 dag masła

l

 

Zagotuj mleko z 1-2 łkami cukru. Umytą kaszę jaglaną wrzuć na 1-2 minut na wrzą, osoloną wodę, po czym odcedź, przełóż do rondla, zalej gorącym mlekiem. Stale mieszając doprowadź do wrzenia, a następnie przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika (możesz też owinąć naczynie z kaszą w koc).

 

Gdy kasza napęcznieje i będzie miękka, wyłóż na ogrzany półmisek, polej stopionym masłem, posyp cukrem i cynamonem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin