Wyborne biszkopty.doc

(20 KB) Pobierz
Wyborne biszkopty

Wyborne biszkopty

§         10 dag mąki pszennej

§         5 dag mąki ziemniaczanej

§         12 dag cukru • 4 jaja

©   Żółtka utrzeć na puch z trzecią częścią cukru.

©   Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać pozostały cukier i mąkę ziemnia­czaną.

©   Wymieszać z utartymi żółtkami i mąką pszenną.

©   Porcjami wkła­dać ciasto biszkoptowe do szprycy z dużym okrągłym otworem.

©   Na blachę (dużą lub dwie mniejsze) wyłożoną pergaminem do pieczenia wyciskać - w odstępach - okrągłe albo podłużne (16-18 cm) ciastecz­ka.

©   Piec 15 min w temperaturze 200°C.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin