Sałatka z fetą.doc

(127 KB) Pobierz
Sałatka z fetą

Sałatka z fetą

·         1 puszka czerwonej drobnej fasolki

·         1 twardy duży pomidor lub dwa małe

·         1 mała ostra papryczka

·         1/2 strąka czerwonej papryki

·         1 puszka kukurydzy

·         natka pietruszki

·         15 dag sera feta

·         1 szczypta soli

·         sok z cytryny

·         1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania

1.      Pomidor umyć, przekroić, wyjąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę(można przed pokrojeniem zanurzyć na chwile we wrzątku, a później w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórkę). Umytą dokładnie paprykę posiekać w małą kostkę. Małą ostrą papryczkę umyć, wyjąć gniado nasienne, pokroić w cienkie krążki, ser feta pokroić w kostkę.

2.      Osączyć z zalewy fasolkę i kukurydzę, połączyć wszystkie składniki.

3.      Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz posiekaną natkę, starannie wymieszać, polać sałatkę, schłodzić.

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin