Ryba z kukurydzą.rtf

(6 KB) Pobierz
Ryba z kukurydz¹

Ryba z kukurydzą

 

Składniki:

50 dag filetów z dorsza

cebula, papryka

3 łodygi selera naciowego

po łce masła i mąki

3 szklanki mleka lub śmietanki 12-proc.

albo 2 szklanki wywaru z warzyw lub Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

puszka kukurydzy

2-3 ziemniaki pokrojone w kostkę

l

pieprz

 

Na dużej patelni usmaż na gorącym maśle drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę oraz kawałki selera naciowego. Gdy warzywa zmiękną, wsyp mą i zasmaż przez chwilę. Następnie wlej mleko, wywar lub bulion. Dodaj kukurydzę z zalewą i pokrojone w kostkę ziemniaki.

 

Wszystko dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj i dodaj pokrojone w kostkę filety z ryby. Nakryj i duś przez 10-15 minut, niech ziemniaki bę miękkie. Podawaj w głębokich talerzach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin