Wigilijny pasztet z ryby.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

100 g filetów rybnych z białych ryb

 

1/2 szkl. białego wina

 

3 łyżki Sosu Sojowego Jasnego

 

3 rozbite jajka

 

1 /3 szkl. posiekanej cebuli

 

1 zielona papryka pokrojona w paski

 

1 czerwona papryka pokrojona w paski

 

2 /3 szkl. tartej bułki

 

2 łyżki masła

 

2 roztarte ząbki czosnku

 

1 /2 łyżeczki Sosu Chilli plasterki cytryny i różyczki brokułów do przybrania

 

Sposób wykonania

 

Wlać do garnka wino i sos sojowy - zagotować. Dodać filety i gotować do

momentu aż zaczną się rozpadać.

 

Następnie zdjąć z ognia, odcedzić i ochłodzić. Cebulę, papryki i seler zeszklić na maśle.

 

Dokładnie wymieszać: rybę, warzywa, tartą bułkę, jajka, czosnek, pieprz i sos

Luiziana Gold.

 

Formę na pasztet o dlugości ok. 25 cm wyłożyć farszem rybnym i piec w temperaturze 175 stopni C przez około 45 min.

 

Wystudzić, wyłożyć na półmisek i udekorować cytryną oraz brokułami.

Podawać z pieczywem i sałatka warzywną.

 

Przed podaniem można skropić cytryną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin