Składniki
chrzan - 2- 3 łyżki
cukier - do smaku
gęsta śmietana - 1 kubek
jajka na twardo - 2 sztuki
jogurt - 1 kubek
majonez - 3 łyżki
matiasy - 6- 8 szt
pęczek zielonej pietruszki - 1 sztuka
pieprz czarny - 1 do smaku
rodzynki - 1 garście
sok z połówki cytryny - 1 sztuka
sól - 1 do smaku
Wykonanie
Filety opłukać i osuszyć. Rodzynki wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody, odsączyć, ostudzić. Posiekać jajka i umytą osuszoną pietruszkę.
Wymieszać śmietanę z jogurtem, majonezem i chrzanem.
Wsypać jajka, pietruszkę i rodzynki. Doprawić do smaku solom, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Filety pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, ładnie je poukładać na półmisku i zalać sosem.
krystynapolok777