Wigilijna sałatka z tuńczyka.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

1 puszka tuńczyka w oliwie

 

1 puszka kukurydzy Pudliszki

 

2 czerwone papryki

 

2 jaja na twardo

 

Majonez Hellmans albo Winiary dekoracyjny.

 

Do dekoracji:

 

listek sałaty.

 

Sposób wykonania

 

1. Odsączamy tuńczyka na sitku i wkładamy do misy.

 

2. To samo robimy z kukurydzą.

 

3. Z papryki wyjmujemy gniazdka i kroimy w kosteczkę

 

4. Jaja również kroimy w kosteczkę.

 

5. Mieszamy.

 

6. Dodajemy majonez (musi być gęsty) wedle upodobania.

 

7. Chłodzimy w lodówce.

 

Można udekorować listkiem sałaty zwiniętym w "różyczkę".

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin