Kociołek Tatrzański.doc

(19 KB) Pobierz

Kociołek tatrzański

1 kg  mięsa wołowego przerośniętego

10dag wędzonej słoniny pokrojonej

2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej

2 cebule

kminek

kawałek świeżego selera

1 marchew

1 pietruszka

1 szklanka kiszonej kapusty

1 zielona świeża papryka

pół szklanki ryżu

pomidory z puszki

 

Słoninę wytopić. Mięso pokroić na duże kawałki. Wrzucić pokrojoną cebulę. Dosypujemy słodką paprykę w proszku. Wrzucić mięso, zrumienić bez wody. Dolać nieco wody, dusić. Dodać kminek, seler, marchewkę, zieloną paprykę. Dosypać surowy ryż, dolać więcej wody, pomidory, sól. Kiszoną kapustę siekamy, dodajemy po 10 minutach i gotujemy jeszcze 20 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin