Składniki
100 g filetów rybnych z białych ryb
1/2 szkl. białego wina
3 łyżki Sosu Sojowego Jasnego
3 rozbite jajka
1 /3 szkl. posiekanej cebuli
1 zielona papryka pokrojona w paski
1 czerwona papryka pokrojona w paski
2 /3 szkl. tartej bułki
2 łyżki masła
2 roztarte ząbki czosnku
1 /2 łyżeczki Sosu Chilli plasterki cytryny i różyczki brokułów do przybrania
Sposób wykonania
Wlać do garnka wino i sos sojowy - zagotować. Dodać filety i gotować do
momentu aż zaczną się rozpadać.
Następnie zdjąć z ognia, odcedzić i ochłodzić. Cebulę, papryki i seler zeszklić na maśle.
Dokładnie wymieszać: rybę, warzywa, tartą bułkę, jajka, czosnek, pieprz i sos
Luiziana Gold.
Formę na pasztet o dlugości ok. 25 cm wyłożyć farszem rybnym i piec w temperaturze 175 stopni C przez około 45 min.
Wystudzić, wyłożyć na półmisek i udekorować cytryną oraz brokułami.
Podawać z pieczywem i sałatka warzywną.
Przed podaniem można skropić cytryną.
krystynapolok555