O korzennym smaku.pdf
(
171 KB
)
Pobierz
Śledzie o korzennym smaku
Składniki:
½ kg matiasów
2 cebule
2 łyżki przyprawy korzennej
3/4 szk. oleju
Rodzynki, przecier pomidorowy, opcjonalnie
1 łyżka natki pietruszki
Wykonanie:
Śledzie namoczyć na ok. 1 godzinę.
Pokroić na małe kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć we wrzątku.
Przyprawę korzenną, cebulkę i pietruszkę wymieszać z olejem.
Można również w tym momencie dodać rodzynki i przecier pomidorowy.
Śledzie wymieszać z olejem korzennym, ułożyć w słoiku i odstawić
na kilka dni w chłodne miejsce, żeby się przegryzły i nabrały smaku.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
W sosie czosnkowym.pdf
(171 KB)
Z buraczkami.pdf
(173 KB)
Z porem.pdf
(170 KB)
Sałatka Bałkańska.pdf
(174 KB)
Czosnkowy śledzik.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin