Gyros warstwowa.pdf

(175 KB) Pobierz
Sałatka „Gyros” – (warstwowa)
Składniki:
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
2 pomidory
½ kg piersi z kurczaka
1 ogórek
1 łyżka przyprawy do gyrosa Knorr
2 czerwone cebule
1 mała główka kapusty pekińskiej
4 łyżki majonezu
1 puszka kukurydzy
Olej do smażenia
Wykonanie:
Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr
i wstaw do lodówki na 30 minut.
Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą, a następnie połącz z majonezem.
Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor,
na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym
ręczniku i schłodź.
Ogórki dokładnie umyj i pokrój w pół plastry. Pomidory pokrój w kostkę.
W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej,
przesmażona pierś z kurczaka, cebula, połowa sosu czosnkowego, ogórki,
kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym
sosem czosnkowym.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin