Z wędzonym indykiem.pdf

(189 KB) Pobierz
Sałatka z wędzonym indykiem
Składniki:
200 g kaszy pęczak
250 g wędzonego filetu z indyka
½ papryki żółtej, zielonej i czerwonej
15 sztuk czarnych oliwek
125 ml oliwy z oliwek
3 jajka
100 g kiełków sojowych
5 łyżek musztardy
2 – 3 ząbki czosnku
10 g bazylii
50 ml octu winnego, pieprz
Sól morska
Wykonanie:
Wędzoną pierś indyka pokroić w paski.
Jajka ugotować na twardo.
Pozostałe warzywa rozdrobnić w/g własnego uznania.
Kaszę ugotować na sypko.
Przygotować sos miksując czosnek, oliwę z oliwek, musztardę, bazylię,
ocet winny, sól i pieprz.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i polać wcześniej
przygotowanym sosem.
Do dekoracji użyć ugotowanych jajek, pokrojonych na równe ćwiartki
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin