Zapiekana z pieczarkami.pdf

(160 KB) Pobierz
Zapiekana z pieczarkami
Składniki:
1 kg filetów rybnych
10 dkg tartego żółtego sera
½ kg pieczarek
1 – 2 cebule
250 ml śmietany 18%
2 łyżki masła
30 ml oleju
Sól, pieprz
Wykonanie:
Filety płuczemy, osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Polewamy olejem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 O C
przez 15 – 20 minut.
W tym czasie pieczarki czyścimy, płuczemy, osączamy i kroimy.
Cebule obieramy i szatkujemy, smażymy wraz z pieczarkami na maśle,
doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy razem około 10 minut.
Pieczarki nakładamy na rybę, całość polewamy śmietaną i posypujemy
tartym serem.
Zapiekamy jeszcze 15 – 20 minut.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin