Perły Orientu.doc

(24 KB) Pobierz
Perły Orientu

Perły Orientu

Fantazyjne danie warzywne. Zdrowe (danie węglowodanowe) i bardzo szybkie w przygotowaniu.

·         1/2 papryki czerwonej

·         1/2 cebuli czerwonej

·         2 szalotki

·         2 selery naciowe

·         2 ząbki czosnku

·         puszka fasoli limeńskiej (400 ml)

·         puszka różnych rodzajów fasoli (800 ml)

·         sok z połowy cytryny

·         2 łyżki posiekanej mięty

·         2 łyżki posiekanej natki pietruszki

·         2/3 szklanki oliwy z oliwek

·         sól i pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

Na początek kroimy paprykę, cebulę i seler w drobną kostkę, następnie kroimy szalotki w plasterki i drobno siekamy czosnek. W dużej misce łączymy wszystkie warzywa i dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, miętę, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Na koniec całość polewamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy. Zrobione danie przekładamy do eleganckiej salaterki i przybieramy listkami świeżej mięty. Uwaga: przed podaniem należy przelać fasolę wodą, aby ją lekko odświeżyć. Życzę smacznego !

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin