Technologia gastronomiczna - Przyprawy.doc

(30 KB) Pobierz
PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

PRZYPRAWY-dodatki do potraw,które zawierają substancje smakowe i zapachowe poprawiające ich cechy organoleptyczne. PROCES PRODUKCYJNY:zaopatrzenie ,magazynowanie surowców i półproduktów, właściwy proces technologiczny,ekspedycja potraw.PROCES TECHNOLOGICZNY: 1.Obróbka wstępna(czysta,brudna)2.Obróbka cieplna.OBRÓBKA WSTĘPNA:sortowanie, mycie oczyszczanie,płukanie surowców.NA ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW MAJĄ WPŁYW: światło,powietrze,woda,ciepło,drobnoustroje,jony metali ciężkich

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin