Schab ze śliwkami.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

1 kg schabu środkowego bez kości

Vegeta

1 łyżeczka majeranku

30 dag suszonych śliwek kalifornijskich

4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

 

Umyte i osuszone mięso natrzeć Vegetą, majerankiem i  odstawić na noc do lodówki. Śliwki umyć i namoczyć na 30 minut. Zagotować osoloną wodę, włożyć mięso i gotować 5 minut po czym wyjąć i osączyć. Posypać Vegetą specjalną do spaghetti. Nożem naciąć otwór wzdłuż mięsa a następnie wypełnić go śliwkami. Schab ułożyć w brytfannie, polać olejem i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 1 godzinę pod przykryciem, polewając wytopionym sosem. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu i polać sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin