Pulpety z wątróbki.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612887 UNPDF
Pulpety z wątróbki
Składniki
20 dag wątróbki cielęcej lub z drobiu, 8 dag tartej bułki, jajo, 5
dag masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną wątrobę zemleć, dodać jajo, tartą bułkę, sól, pieprz, stopione masło, natkę.
Starannie wyrobić (gdyby masa była za rzadka, dodać jeszcze trochę tartej bułki).
Zwilżając często dłonie, uformować małe kuleczki, włożyć je do osolonego wrzątku i
ugotować. Podawać z rosołem lub flakami. Pulpeciki można też obtoczyć w tartej bułce,
usmażyć na rumiano na oleju i podawać jako zimną lub gorącą przystawkę. 100 g - 250
kcal.
Plik z chomika:
emar1947
Inne pliki z tego folderu:
pieczen rzymska (klops).mht
(676 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Befsztyk wiejski.pdf
(42 KB)
Baranina z fasolą1.pdf
(55 KB)
Bitki wołowe z papryką.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Dania z krewetek
Drób
Golonka
Grill
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin