Muffiny czekoladowe.docx

(79 KB) Pobierz

Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Składniki

dla 4-6 osób

mąka, 250 gram
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
soda, 1/2 łyżeczki
kakao, 3 łyżki
cukier puder, 170 gram
mleko, 250 ml
olej, 90 ml
jajko, 1 sztuka
posiekana czekolada (dowolna), ok. 100 gram
odrobinę aromatu waniliowego,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 45 min

1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, czekoladę; a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki - czyli pozostałe :)

2. Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły i ciasto było w miarę jednolite.

3. Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin