Muffiny czekoladowe
Składniki
dla 4-6 osób
mąka, 250 gramproszek do pieczenia, 2 łyżeczkisoda, 1/2 łyżeczkikakao, 3 łyżkicukier puder, 170 grammleko, 250 mlolej, 90 mljajko, 1 sztukaposiekana czekolada (dowolna), ok. 100 gramodrobinę aromatu waniliowego,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, czekoladę; a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki - czyli pozostałe :)2. Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły i ciasto było w miarę jednolite.3. Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.
ZOSIEK511