Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym.doc

(1629 KB) Pobierz
Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym :

Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym :

Składniki:

70 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy) 
1 czerwona papryka (25 dag) 
1 cebula (15 dag) 
2 łyżki gorczycy 
6 łyżek musztardy 
6 łyżek majonezu

 

Sposób wykonania:

Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać, zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w 2-3 cm paski. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć i ostudzić.

Do miski przełożyć śledzie, czerwoną paprykę i cebulę. Dodać gorczycę, musztardę i majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.



Smacznego.



...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin