Zapiekane szparagi z szynką.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
32138027 UNPDF
Zapiekane szparagi z szynką
Składniki:
1 kg białych szparagów
łyżka masła do wysmarowania żaroodpornej formy
łyżka masła do przyrządzenia sosu
łyżka mąki
3 łyżki śmietany
3 plasterki szynki "Babuni"
5 łyżek startego sera typu Gouda
2-3 łyżki bulionu warzywnego
Przygotowanie:
Szparagi umyć, oczyścić, obrać i ugotować pokrojone w kawałki (każda szparaga
podzielona na trzy części). Po 15 min odcedzić i przełożyć do wysmarowanego masłem
żaroodpornego naczynia. Masło przeznaczone do przygotowania sosu rozgrzać na
patelni. Dodać mąkę i szybko rozprowadzić bulionem. Kiedy powstanie złota zasmażka
dodać śmietanę. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zdjąć z ognia. Do sosu dodać
pokrojoną w paski szynkę i starty żółty ser. Powstałą masą polać szparagi. Całość włożyć
do piekarnika i zapiekać około 15 min w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu ozdobić
pietruszką lub koperkiem. Podawać z białym pieczywem.
Danie na: 6 osób
Jedna porcja zawiera: około 350 kcal
Czas przygotowania: ok
45 min
Plik z chomika:
kasia.kowalska12358
Inne pliki z tego folderu:
2010_11_Lubie.Gotowac.pdf
(6909 KB)
Pomysly na dania z ziemniaków.PDF
(9048 KB)
Ksiazka Kucharska OutCook Express Full PL – 1500 Przepisów i Zdjecia.rar
(5729 KB)
zupa z dyni z pomaranczami.jpg
(158 KB)
ziemniaczana.jpg
(215 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohol
Babci przepisy
Bimber i alkohole
Encyklopedia drinków
gotowanie po śląsku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin