Ogorki w sosie musztardowym.txt

(0 KB) Pobierz
Skladniki

    * 3kg og�rk�w
    * 2 -3 liscie laurowe
    * 3 -4 ziarenka ziela angielskiego
    * 2 -3 plasterki czosnku
    * 1 -2 listki kopru

zalewa:

    * 1l wody
    * 3/4 szklanki octu 10%
    * 3/4 szklanki cukru
    * 2 lyzki soli
    * 5 lyzek musztardy
    * 2 lyzki chrzanu

Og�rki w tej zalewie maja charakterystyczny smak . Sa naprawde bardzo smaczne.

Etapy przygotowania

Og�rki myjemy, obieramy i kroimy w slupki(male ukladamy cale). Ukladamy je w sloikach.
 Do kazdego takiego sloika wkladamy lisc laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, czosnek i koper.

Wode zagotowujemy z octem, cukrem i sola. Studzimy. Dodajemy do zalewy musztarde i chrzan a nastepnie wszystko razem miksujemy.

Gotowa zalewa zalewamy og�rki w sloikach i tak, niezakrecone, pozostawiamy na ok. 30 minut.
 Po tym czasie sloiki zakrecamy i pasteryzujemy przez ok. 5 minut.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin