Czosnek marynowany.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856724 UNPDF
Czosnek marynowany
Składniki:
- 30 dag czosnku - 3/4 szklanki octu winnego - 3/4 szklanki wody - 2 łyżeczki cukru -
kilka ziaren ziela angielskiego - szczypta ziaren kolendry - szczypta ziaren gorczycy - 2
łyżki oleju
Sposób wykonania:
Ząbki czosnku obrać i umyć. Zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć czosnek i
gotować 3 - 5 minut (w zależności od wielkości ząbków). Przełożyć marynatę do małych
(0,2 l) słoików typu twist, wlać łyżeczkę oleju i zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Plik z chomika:
fajorek
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Śliwki kwaszone.pdf
(31 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Wołowina peklowana wędzona.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
desery
książki kucharskie
kuchnia indyjska
nalewki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin