DELICJE-MAK-KOKOS
Początek formularza
Skladniki:
BISZKOPT:5 jajek1 szkl.cukru1 szkl.mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaMAKOWO-KOKOSOWY:5 białek1 szkl.cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej20 dag kokosu1/3 szkl maku1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaMASA BUDYNIOWA:1/2 l mleka5 żółtek1/2 szkl.cukru1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej
1kostka KasiDODATKI:2 opakowania delicji2 galaretki czerwone
Przepis:
BISZKOPT:Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30min.MAKOWO-KOKOSOWY:Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i ciągle ubijać. Wsypać mąkę, kokos, mak i proszek do pieczenia. Ciasto najlepiej piec na foli aluminiowej. Piec ok 20 min.MASA BUDYNIOWA:Odlać 3/4 szkl.mleka gdzie roztrzepać żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem i waniliowym i ugotować budyń. Po ostudzeniu dodawać po łyżce do utartej Kasi.Masę podzilić na 2 części. Jedną posmarować biszkopt, nałożyć na to placek makowo-kokosowy i rozsmarować drugą część masy. Ułożyć na to delicje- najlepiej częścią czekoladową do spodu- zalać tężącą galaretką.SMACZNEGO !!!
Dół formularza
Milka02