Kruszon herbaciany.pdf

(48 KB) Pobierz
50335993 UNPDF
Kruszon herbaciany
Składniki
Półtora litra soku gruszkowego i tyle samo gazowanej wody
mineralnej, 2 łyżki brązowego cukru, płatki dwóch herbacianych
róż, sok z 4 cytryn, 2 łyżki suchej czarnej herbaty, kilka malin, lód
Sposób przyrządzania
Płatki róż (nie pryskanych) rozgnieść z brązowym cukrem,
wymieszać z sokiem z cytryn. Herbatę zalać pięcioma szklankami wrzątku i parzyć 4
min. Odcedzić i natychmiast wlać do dużego naczynia wypełnionego kostkami lodu.
Schłodzona w ten sposób herbata nie gorzknieje i nie traci smaku. Herbatę połączyć z
płatkami róż i odstawić na 12 godz. w chłodne miejsce. Przecedzić do szklanego
naczynia, dodać sok gruszkowy, wymieszać. Wlać wodę mineralną. Przybrać malinami i
ewentualnie kwiatem róży.
 
50335993.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin