Zupa DWA W JEDNYM.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa DWA W JEDNYM

Zupa DWA W JEDNYM

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag polędwicy wieprzowej

50 dag pomidorów

50 dag marchewki

50 dag ziemniaków

10 dag kiełbasy

2 średnie cebule

2 ząbki czosnku

4 szklanki Bulionu bekonowego WINIARY (instant)

3 łki oliwy

3 listki laurowe

l

biały pieprz

 

Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę. Marchewkę i ziemniaki obierz i opłucz. Pomidory natnij na krzyż, sparz, a następnie delikatnie zdejmij z nich skórkę. Potem podziel na ćwiartki i usuń nasiona. Ziemniaki i pomidory pokrój w kostkę, a marchewkę w cienkie plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.

 

Teraz rozgrzej olej w rondlu (powinien być bardzo gorący) i podsmaż na nim mięso na złocisty kolor. Zdejmij mięso z patelni, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu podsmaż przygotowane warzywa, a następnie podlej je bulionem.

 

Na koniec dodaj mięso i listki laurowe, a całość gotuj 30 minut na średnim ogniu. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Na koniec wszystko ponownie przypraw solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin