Mikrobiologia przem. - lab 5 - Karta pomiarowa - bakterie mlekowe.doc

(34 KB) Pobierz
KARTA POMIAROWA DO MIARECZKOWEJ METODY

Temat:

Produkcja kwasu mlekowego przez bakterie fermentacji mlekowej. Część 2 -

pomiar ilości rozłożonej glukozy metodą miareczkowania

 

 

 

KARTA POMIAROWA DO MIARECZKOWEJ METODY
OZNACZANIA ROZKŁADU GLUKOZY

 

GODZINA

PRZEDZIAŁ CZASOWY

ILOŚĆ ZUŻYTEGO NaOH, ml

ILOŚĆ ZUŻYTEJ GLUKOZY (μM)

 

przed dodaniem roztworu glukozy

 

 

WPROWADZENIE 3 ml 0,05 M ROZTWORU GLUKOZY

 

po 5 min

 

 

 

po 10 min

 

 

 

po 15 min

 

 

 

po 20 min

 

 

 

po 25 min

 

 

 

po 30 min

 

 

 

po 35 min

 

 

 

po 40 min

 

 

 

po 45 min

 

 

 

po 50 min

 

 

 

po 55 min

 

 

 

po 60 min

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin