Filety z indyka.pdf
(
26 KB
)
Pobierz
33611763 UNPDF
Filety z indyka
4 fiiety z piersi indyka
5 dag szynki
serek topiony
sól, pieprz
1 dag tartej bułki
1 dag mąki
jajo
tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania :
Filety umyć, rozbić wilgotnym tłuczkiem, posolić.
Szynkę pokrajać drobno jak makaron, położyć na połowie filetu.
Na drugiej - plasterki topionego sera.
Każdy filet złożyć na pół, otaczać w mące, rozkłóconym jaju i tartej bułce.
Tłuszcz rozgrzać, smażyć filety z obu stron i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika
na 20 minut.
Plik z chomika:
rodynka
Inne pliki z tego folderu:
Wątróbka drobiowa w pieczarkowym cieście.pdf
(39 KB)
Kotleciki dietetyczne z kury.pdf
(36 KB)
Gęsie wątróbki z boczkiem.pdf
(28 KB)
Gęsia wątróbka duszona.pdf
(29 KB)
Filety z indyka.pdf
(26 KB)
Inne foldery tego chomika:
& Kulinarne serie &
Chlebek pita
Ciasta
Dania mięsne
Dania z pieczarek
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin