Jak zrobić majonez na zasmażce.pdf

(107 KB) Pobierz
349808367 UNPDF
W kład majonezu robionego na zamażce wchodzą te ame produkty jakie wchodzą w kład
majonezu właciwego tylko w nieco innym tounku
Do majonezu na zamażce w pierwzej kolejnoci należy porządzid zamażkę pierwzego topnia –
koloru białego przeznaczając do porządzenia zamażki częd oleju przeznaczonego do majonezu
Zamażkę tą porządzamy z mąki która podmażamy na oleju Kiedy podmażana mąka utraci
woity zapach urowizny lecz przed jej zrumienieniem zamażkę należy rozprowadzid zimną wodą i
zagotowad Zagotowaną zamażkę o konytencji papkowatej may zdejmujemy z ognia i
powierzchnię jej zalewamy zimna wodą aby maa nie obychała na powierzchni i po zupełnym jej
wytygnięciu wodę zlewamy a maę ubijamy trzepaczką dodając reztę oleju żółtka i ocet
Otrzymany majonez ma janą gładką połykliwa powierzchnię i nie różni ię wiele makiem od
majonezu właciwego Majonez ten zwany jet częto majonezem na „kuln” Stoujemy go do
ałatek dekoracji zakąek itp
Do majonezu na zamażce zużywa ię znacznie mniej oleju niż do majonezu właciwego i więkza jet
jego wydajnod w tounku do urowców podtawowych
Majonez tan ma natępujące dodatnie cechy nie zmienia barwy podcza dłużzego przetrzymywania
i nie traci wieżego wyglądu co wpływa dodatnio na wygląd wykooczonych nim potraw
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin